PERIODÒNCIA

La periodòncia s’ocupa de la prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties i condicions que afecten els teixits que donen suport a les dents, per al manteniment de la salut, funció i estètica de les dents i els seus teixits adjacents.

CONSEQÜÈNCIES

La gingivitis i la periodontitis afecten dents naturals i de la mucosa que envolta els implants dentals. La mucositis periimplantaria és la inflamació de la mucosa i els teixits tous que envolten a un implant. La periimplantitis es produeix després de la progressió de la mucositis periimplantaria, en la qual ja no només únicament es veu afectada la mucosa periimplantaria sinó també hi ha una afectació més interna, produint-se una pèrdua d’os de suport.

DIAGNÒSTIC

El diagnòstic de les malalties en les genives es fa a partir de l’observació i és fàcil que un mateix pugui detectar les problemàtiques. En el cas de la gingivitis, generalment s’observa envermelliment, inflamació i sagnat de la geniva. La periodontitis es caracteritza per presentar enrogiment, inflamació, sagnat, recessions de la geniva, mobilitat dentària i pèrdua d’os alveolar que dóna suport a les dents.

TRACTAMENT

Un tractament periodontal consisteix des de la correcció de la tècnica d’higiene per al control de la placa bacteriana, fins l’eliminació dels factors desencadenants de la mateixa (càlculs dentaris o tosca i bosses periodontals). Un bon raspallat i l’ús d’antisèptics com ara la Clorhexidina i el Clorur de cetilpiridini seran els primers passos per tractar aquests problemes.