L’art (obligatori) de netejar-se los dents

Sembla mentida, però hi ha molta gent que no té l’hàbit de raspallar-se les dents diàriament. Un acte tan fàcil i simple de fer, a molts els fa mandra. I això pot portar a tenir conseqüències funestes per a la seva salut bucal i dental: tosca, càries, gingivitis, mala olor …

netejar-se los dents

Per evitar la formació d’aquesta nociva placa dental plena de gèrmens i residus alimentaris barrejats, només necessitem raspallar bé les dents. En rentar-nos les dents després de dinar aconseguirem també un alè fresc, a més unes dents netes et fan sentir i lluir millor perquè el teu alè és fresc i el teu somriure agradable.

Però després cal raspallar bé i diàriament les dents. Els especialistes aconsellen de raspallar-se les dents de dues a tres vegades després dels àpats. Cal tenir en compte els temps i la manera de fer-ho:

Les dents no s’han de rentar fins a mitja hora després de dinar

Raspallar-se les dents immediatament després de menjar és un dels errors més estesos. Si fem això fregarem l’àcid, (el major enemic de les nostres dents), contra aquests, fent que el seu efecte sigui més intens i durador. Segons va demostrar un estudi publicat el 2004 a la revista General Dentistry, si ens raspallem les dents just després de menjar el procés s’intensifica, ja que repartim l’àcid per tota la boca i, a més, empenyem aquest contra les dents. Per contra si ens raspallem després de 30 minuts la saliva de la nostra boca farà que disminueixi el nivell d’acidesa sense fregar aquestes substàncies contra els nostres dents.

Després els àpats el millor és glopejar la boca amb aigua (o col•lutori)

En comptes de rentar-nos les dents, el millor que podem fer després d’un dinar és esbandir la boca amb aigua, que farà que els nivells de pH es situïn dins la normalitat.

Hem escombrar les dents, no fregar

A l’hora de rentar-nos les dents el nostre objectiu ha de ser eliminar les restes de menjar i els microbis, no estendre’ls per la boca. La manera correcta de raspallar-se les dents és de dalt a baix, no de dreta esquerra, ja que d’aquesta manera no correm el risc de portar la porqueria sota de la geniva, el que genera tosca i gingivitis.

No abusar amb la pasta de dents

Si en fem servir massa la nostra boca s’omple d’escuma, provocant una sensació de neteja que no ha de ser real. Es recomana fer una primera neteja sense pasta de dents.

Rentar-nos sempre les dents abans d’anar al llit

Raspallar-se les dents abans d’anar a dormir és bàsic per mantenir una correcta higiene bucal, ja que és el moment del dia en què el rentat és més necessari. A la nit salivem menys i les substàncies cariogènicas campen al seu aire per la nostra dentadura, per això és imprescindible que les eliminem per complet abans d’anar al llit.

Aún sin comentarios

Comentarios cerrados