Periodòncia

La periodòncia s'ocupa de la prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties i condicions que afecten els teixits que donen suport a les dents, per al manteniment de la salut, funció i estètica de les dents i els seus teixits adjacents.

Gingivitis

La gingivitis és una reacció inflamatòria de la geniva, és de caràcter reversible. És fàcilment visible a la inspecció i es produeix en resposta a l'acumulació de placa bacteriana. És la forma més freqüent de les malalties del periodonci (teixit de suport de la dent), es presenta en totes les edats dels subjectes dentats. Si la gingivitis no és tractada, podria evolucionar i progressar fins a convertir-se en periodontitis.

Causes de la gingivitis

- Factors locals (males posicions dentàries, traumes oclusores, obturacions ...) o placa bacteriana.

- Factors sistèmics, relacionats amb el sistema endocrí (embarassades, amb diabetis...)

- Per consum de determinats fàrmacs.

- Per dèficit nutricional.

Periodontitis

La periodontitis es caracteritza per la presència d'alteracions de color, textura, forma de la geniva i també per sagnat, retracció de les genives amb exposició d'arrel dental. En estadis més avançats de la malaltia pot aparèixer mobilitat dentària i supuració, i pot arribar a produir-se la pèrdua de la peça dental.

Causes de la periodontitis

- Tabaquisme.

- Estrès emocional o físic.

- Canvis hormonals.

- Fàrmacs (anticonceptius, corticosteroides).

- Infeccions agudes o malalties cròniques com la diabetis.

Conseqüències

La gingivitis i la periodontitis afecten dents naturals i de la mucosa que envolta els implants dentals. La mucositis periimplantaria és la inflamació de la mucosa i els teixits tous que envolten a un implant. La periimplantitis es produeix després de la progressió de la mucositis periimplantaria, en la qual ja no només únicament es veu afectada la mucosa periimplantaria sinó també hi ha una afectació més interna, produint-se una pèrdua d'os de suport.

Diagnòstic

El diagnòstic de les malalties en les genives es fa a partir de l'observació i és fàcil que un mateix pugui detectar les problemàtiques. En el cas de la gingivitis, generalment s'observa envermelliment, inflamació i sagnat de la geniva. La periodontitis es caracteritza per presentar enrogiment, inflamació, sagnat, recessions de la geniva, mobilitat dentària i pèrdua d'os alveolar que dóna suport a les dents.

Tractament

Un tractament periodontal consisteix des de la correcció de la tècnica d'higiene per al control de la placa bacteriana, fins l'eliminació dels factors desencadenants de la mateixa (càlculs dentaris o tosca i bosses periodontals). Un bon raspallat i l'ús d'antisèptics com ara la Clorhexidina i el Clorur de cetilpiridini seran els primers passos per tractar aquests problemes.

Un somriure pot canviar-ho tot. La teva confiança. El teu aspecte. La teva vida

Primera visita gratuïta.
Ara gaudeix d'un 20% de descompte en el teu tractament.
LES NOSTRES PROMOCIONS

© 2016 Instituts Odontològics. Tots els drets reservats. Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies D&G by Social Brand