ATM

Els trastorns del ATM afecten les articulacions i músculs de la masticació que connecten la mandíbula inferior al crani.

Els símptomes poden ser dolor en mossegar, dificultat per obrir o tancar la boca, mal de cap o d'oïda, bloqueig de la mandíbula que afecta el disc cartilaginós, als lúesculos de mandíbula, cara i coll, als lligaments, als gots sanguinis i nervis propers ia les dents.

Causes

Una mala mossegada, mala col·locació del dispositiu d'ortodòncia, bruxisme, mala postura, mala alimentació i mal ús de la masticació. Manca de son o trastorns de son. Molta gent pressiona la mandíbula mentre dorm provocant danys en les articulació temporomandibular.

Prevenció

Per millorar l'articulació temporomandibular es poden realitzar exercicis d'estirament o massatges als músculs al voltant de la mandíbula. És aconsellable no mastegar xiclet, vigilar els badalls i no cantar. Un bon alleujament per al dolor també està a aplicar tovalloles humides, fredes o calentes a la cara.

Fàrmacs

Pel que fa a medicaments, el seu metge serà el millor prescriptor. Però els calmants com paracetamol, ibuprofèn o naxopreno l'ajudaran, així com altres relaxants musculars. Hi ha hagut casos també on s'han hagut d'injectar botox per relaxar la musculatura.

Fèrula

El metge sempre pot recomanar l'opció de la fèrula o aparell per tractar el rechinamiento i apretament de les dents. Encara que resulti molt beneficiós per al pacient cal anar amb compte amb aquests protectors, doncs a la llarga poden acabar canviant la mossegada per sempre.

Fèrula de descàrrega preu promoció 150€

Primera visita gratuïta.
LES NOSTRES PROMOCIONS

© 2016 Instituts Odontològics. Tots els drets reservats. Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies D&G by Social Brand